YERYÜZÜ KADINLARI

2016 yılında malesef ki iyi şeyler yaşanmadı ülkemde. 261 tane yeryüzü kadını tutunamadı yeşermiş bir ağacın dalına ve öldürüldü karşı cinsi tarafından. 75 adet hemcinsim tecavüze uğrarken düşünülmedi bir kadını edebiyata dönüştürebilecek olmak..Sarı veya beyaz kitap sayfaları yerine gazete köşelerine ve son dakika haberlerine taşındı bütün kadınlar. En az 7 kız çocuğu hamile kaldı;kollarındaki bebeklerin oyuncak olması gerekirken. 348 tanemiz halkın değimiyle 'ucuz atlattı' ölümü.

   Ayşe, Elif, Banu gibi kadınlar eşlerine geri dönmedikleri için şiddete maruz kaldı. Hemde bunların 11i sokak ortasında, toplu taşımada, market gibi kurumsal alanlarda yüzlerine tokat yiyenlerdi. Ocak ayında kış daha sert hissedildi Sultan SARI, Şükran AKÇAKOCA, Songül DEMİR, Serap ÇINAR gibi birçok kadın gökyüzü meleği olduğu için. Şubat ve Mart ayında güneş bazı sabahlar doğmadı İsmet ÇİFTÇİOĞLU, Hülya AYDIN, Hediye DURMAZ ve Sibel ÇADIRCI için. Müzeyyen NEŞELİ soyadı gibi olamadı bir katil yüzünden ve Asiye ÖZBAY hikayesini  tamamlayamadı. Yaz gecikti Medine ÖZATA ve Kader KAYA gibi kadınlar için. Eylülün içi buruktu Cennet GÜLBEYAZ ve Özlem YILDIRMAZ gibi kadınlar için.
 
  Sizler yeryüzü kadınları... Hikayesi yarım kalan yeryüzü kadınları. Gökyüzünün yarısının yükünü sırtlamış, yolları hep yokuşluk olan, ağızlarınızdan çıkmış olan  her bir cümle rüzgarların ve hızla akan suların üzerine yazılmayı hak eden yeryüzü kadınları...
    Bir dünya istiyoruz sadece... Alışveriş merkezlerinde rahatça vitrindeki elbiseleri ve ayakkabıları izlemek, mutfaklarımızda şarkılarımız eşliğinde yemeklerimizi pişirebilmek, çocuklarımızla oynayabilmek ve onlarla özgürlüğün, baharın resmini çizebilmek istiyoruz. Kollarımızın, bacaklarımızın kesilmesini, yüzlerimizdeki morluklarla acı çekmeyi, şiddete veya tecavüze uğramayı değil! Bizler sadece yeryüzünde yeryüzü kadınları olarak, başımız  dik bir şekilde herkesin yürüyebildiği o kaldırımlarda, istediğimiz kıyafeti üstümüze geçirip yürüyebilmek ve bileğimizin hakkıyla kendi paramızı kazanmak istiyoruz!
    Kadınlar sonbaharın değil,ilkbaharın resmidir.Kışın soğuğu değil yaz akşamlarının serinliğidir...





YAREN ÖLMEZ 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Siyaset Bilimi Ve Uluslararası İlişkiler


Yorumlar

Popüler Yayınlar